Ohita valintanauhan komennot
Siirry pääsisältöön
SharePoint

Ilmasto muuttuu - Tulvariskeihin varautuminen etenee

​Valtiovalta on ottanut ilmastonmuutoksen myötä kohonneen tulvariskin tosissaan. Maa- ja metsätalousministeriö on hyväksynyt yli 400 toimenpidettä, joilla eri puolilla Suomea vastataan kohonneeseen tulvariskiin. Poikkeuksellisten tulvien korvaaminen siirtyi valtiolta vakuutusyhtiöille vuonna 2014. Varautuminen on myös jokaisen omalla vastuulla.

Vakuutus korvaa myös poikkeuksellisista merivesi- ja rankkasadetulvista aiheutuneet vahingot. Vanha valtion korvausjärjestelmä ei niitä korvannut. Vakuutusyhtiöt ovat laajentaneet koti- ja kiinteistövakuutusten kattavuutta siten, että niihin sisältyy myös poikkeukselliset tulvavahingot.

Maa- ja metsätalousministeriön mukaan toimintasuunnitelmia tulvien varalta on tehty alueellisissa työryhmissä. Niihin on osallistunut edustajia elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksesta sekä maakuntien liitoista, kunnista ja pelastustoimesta. Valmisteluun on osallistunut myös alueiden asukkaita ja yrittäjiä.

Ryhmien suunnittelemien toimenpiteiden toteuttajia olisivat suurelta osalta kuntien ja valtion organisaatiot. Myös kiinteistöjen omistajien sekä energiayhtiöiden ja muiden yritysten sekä yhteisöjen toteuttaviksi on ehdotettu toimenpiteitä.

 Katso ilmastonmuutokseen liittyvät videomme

 
 
 

 Katso myös

 Hae aiheesta